Delen via sociale media

Weg vooroordeel

Gepost 12/07/2017

Sinds april 2017 hebben wij weer twee auto's binnen het gezin. In 2015 werden de gelederen versterkt door een Citroën Xsara Picasso. En in het voorjaar werd het wagenpark verdubbeld met een Toyota Starlet 1.3i Sport uit 1995. De heuse youngtimer, net als de Citroën pas toe aan de tweede eigenaar, behoefde groot onderhoud. De Japanner werd tijdelijk geruild voor een Chevrolet Matiz, waar ik drie dagen in reed. De Koreaan ontpopte zich tot de auto verrassing van mijn leven. 

Lees de rest van deze post »

Total loss. Met geluk.

Gepost 09/10/2015

Door: Erik van Putten

Ineens was er paniek in huize Van Putten. Mijn vrouw belde in alle vroegte. Ze had op weg naar haar werk in de dichte mist een aanrijding gehad. Het was een beste klap geweest. Het allerbelangrijkste: er was geen persoonlijk letsel. De tegenpartij en mijn vrouw waren ongedeerd uit het ongeval tevoorschijn gekomen.

Lees de rest van deze post »

Volvo S60 D5. De beste waarin ik ooit reed.

Gepost 21/09/2015

Door: Erik van Putten

Van 2009 tot half 2010 had ik een leidinggevende met wie ik het uitstekend kon vinden. Hij behoorde tot de categorie managers waarbij je aan een half woord genoeg had. Over organisatorische zaken en menselijk gedrag waren we het vaak eens. Daarnaast deelden we een passie voor auto’s. Mijn leidinggevende had zakelijk de beschikking over een Volvo S60 D5 Drivers Edition uit 2008. En dat was een prettig zwaarlijvige prachtauto, voorzien van alle gemakken en een fijn 5 cilinder dieselblok met een fijne 186 PK en een maximum koppel van 400 Nm in het vooronder. Andere leasetijden.

Lees de rest van deze post »

Grootspraak en intrinsieke waarde

Gepost 15/09/2015

 Door: Erik van Putten

Regelmatig rolt een nieuwe auto mijn inbox binnen. Bentley kondigde bijvoorbeeld haar indrukwekkende Bentayga aan. “De Bentley onder de SUV’s” moet vooral de enorme potentie, kunde en daadkracht van moederconcern Volkswagen aantonen. In al zijn grootsheid vormt de Bentayga  tevens de ideale aanleiding voor een merkwaardig soort identificatie. Diverse reageerders praten over de auto alsof hij voor hen op maat is gemaakt. His royal highness is daarin exemplarisch.

Lees de rest van deze post »

Daihatsu. Zichtbaar geluk.

Gepost 21/08/2015

Door: Erik van Putten
Het is voorjaar 2015. Een jong stel wil de liefde bedrijven in hun Daihatsu Charade. Bas en Madelon -zo noem ik ze- woekeren met ruimte tijdens de liefkozingen. Er vindt vervolgens een onhandig ongelukje plaats. Maar er is ruimte in de aanbieding. Een grote autoverhuurder biedt met een scherp geprijsde BMW 3-serie soelaas.

Lees de rest van deze post »

Het ware geheim van de nieuwe Giulia

Gepost 28/06/2015

Door: Erik van Putten
Op 24 juni werden de autoliefhebbers -in het bijzonder de Alfisti onder ons- beloond voor het lange wachten. Eindelijk werd het doek van de nieuwe Giulia getrokken. De jarenlang beloofde en in 2015 aan de wereld geopenbaarde Macchina hult zich echter ook na de Italiaanse annonce nog in nevelen, 

Lees de rest van deze post »

Ton Roks kan een jaar rustig slapen

Gepost 22/06/2015

Door: Erik van Putten

Vorige week won Porsche voor het eerst sinds 1998 de 24-Heures du Le Mans, één van de meest prestigieuze autoraces ter wereld. Het Franse feest werd vanaf 2000 bijna volledig gedomineerd door Audi. In de aanloop naar de 2015-editie vormde het voor journalist Ton Roks reden om te melden dat Ingolstadt maar “moest opzouten van Le Mans”.

Lees de rest van deze post »

Vriendelijk advies

Gepost 28/05/2015

Door: Erik van Putten

Een oude bekende belde mij enige tijd geleden voor het inwinnen van advies. Er bestond bij hem een voornemen om een andere auto te kopen. Hij had zijn huidige auto- een Fiat Brava uit 1996- tot op de draad afgereden en voor een miniem bedrag verkocht aan "iemand die er nog wel iets mee kon." 

Lees de rest van deze post »

Veertiger met sleutelhanger

Gepost 21/03/2015

Door: Erik van Putten

Onlangs sprak ik weer eens een goede bekende van mij. Veertiger. De kennis reed in zijn jonge jaren als beginnend werknemer volledig onbekommerd en met een grijns van oor tot oor rond in een Alfa Romeo 33 1.7. Een Quadrifoglio Verde. In een nog niet zo ver verleden sprak hij daar vaak lyrisch over. Verhaalde over kippenvelmomenten wanneer de boxersnerp het interieur binnendrong. Vertelde over een ongehoord goede wegligging. Over karakter. Over grenzen die bereikt werden en een diep van binnenuit opkomende glimlach veroorzaakte. Beleving in optima forma. Onvoorziene kostenposten verloren het van jeugdige ondeugd. Waarvan wij onszelf vroeger plechtig beloofden dat deze nooit zou verdwijnen. 

Lees de rest van deze post »

67 jaar onsterfelijk: de Land Rover Defender

Gepost 16/02/2015

Door: Erik van Putten

67 jaar lang was hij onmisbaar en standvastig binnen de woelige en zich voortdurend ontwikkelende automobielindustrie: de Land Rover Defender. Hij werd een belangrijk beeldbepaler voor de Engelse auto-industrie èn voor de off-road wereld. Het behoeft geen uitleg dat de veelzijdigheid in het terrein altijd een sterk punt was van de auto, die bij zijn introductie in 1948 volgens de makers de verbeterde versie van oorlogsheld Willys Jeep werd genoemd. De doorontwikkelde techniek werd gehuld in een vierkante koets die zijn aspiraties op het gebied van arbeidsethos duidelijk maakte. De grondlijnen werden in het zand getekend en daarmee werd duidelijk gemaakt waar de nooit vermoede decennia lange toekomst lag voor deze auto: vooral op onverhard grondgebied. 

Lees de rest van deze post »
UA-39509209-1