Delen via sociale media

Daihatsu. Zichtbaar geluk.

Gepost 21/08/2015

Door: Erik van Putten
Het is voorjaar 2015. Een jong stel wil de liefde bedrijven in hun Daihatsu Charade. Bas en Madelon -zo noem ik ze- woekeren met ruimte tijdens de liefkozingen. Er vindt vervolgens een onhandig ongelukje plaats. Maar er is ruimte in de aanbieding. Een grote autoverhuurder biedt met een scherp geprijsde BMW 3-serie soelaas.

Yessss
Handig. De achterbank van de Touring kan plat. Bas en Madelon kijken elkaar aan. Daar eindigt de spot. Ze stappen vanuit de tv commercial de werkelijkheid binnen. De Samsung Galaxy van Bas speelt een hip deuntje. Na het telefoongesprek zegt Bas tegen Madelon:  “Yessss. De Daihatsu is klaar.” Madelon herinnert zich ineens dat leuke hotelletje in Maastricht. “Ga ik nu boeken. Lekker met de Charade er naar toe. Wel zo knus.” Bas beaamt het glimlachend. De gedesillusioneerde verhuurmedewerker blijft zonder order achter.


Daihatsu Charade. Steengoed. En puur geluk biedend. Afbeelding: Daihatsu

Spotje tijdens "dull moment"
Het verliefde stel is een week later in Maastricht. Na een romantische nacht en een boeiende dag vol Maastrichtse indrukken is er een “dull hotel moment”. Madelon frist zich op. Bas schakelt de led-tv in. Reclame neemt bezit van het beeldscherm. De televisie brengt de eigenaar van een Daihatsu Applause in beeld. “Hé Maad. Dit is die nieuwe commercial waar ik het laatst over had!" Bas en Maad zien dat de man in het filmpje door niemand wordt gezien. Heeft iets te maken met een oude Japanse auto en "niet chill”. De verhuurder heeft wederom de oplossing paraat. Het lijdend voorwerp in de reclamespot huurt een BMW 2 Cabrio. Zonnebrilletje op. Dakje omlaag. High fivend op weg naar zijn gehuurde moment van glorie..  


Geen Wegenwacht lidmaatschap meer nodig
Madelon vraagt welk merk en type auto de genegeerde toebehoort. Bas antwoordt. “Weer een Daihatsu. Dit keer is het een Applause. Echt. Zó onderschat. Mijn ouders reden er jaren in. Pa zegde het Wegenwacht lidmaatschap er gewoon voor op. Zo goed was die auto.” Madelon onderbreekt. “Net zo goed als de Charade?” Bas riposteert: “Inderdaad. Ook nooit wat mee aan de hand. Behalve als je hem op een helling van de handrem afhaalt.” Madelon lacht aanstekelijk. En loopt voor haar finishing touch nog even terug naar de badkamer.

Rijzende zon in Limburg
Een kwartier later is Madelon klaar om samen met Bas de zwoele Limburgse buitenlucht te betreden. Er ligt een mooie avond op het Vrijthof in het verschiet. En het jonge stel ziet óók de volgende dagen de Maastrichtse zon prachtig rijzen. Tevens verkennen ze nog de schoonheid van Zuid Limburgse landschap. Met de Daihatsu. Hún Charade. Ze genieten intens. Geluk was zelden zo zichtbaar.

UA-39509209-1